THE EASIEST MAKEOVER

Kukakohan on aikoinaan keksinyt sen, että vaatteiden tuunaaminen ja itse luominen olisi jotenkin kamalan hankalaa ja aikaa vievää. Tai siis tiedättekö, musta ainakin välillä tuntuu, että kaikesta tehdään niin ihmeellistä että DIY-vinkkejä voi antaa vain, jos siihen sisältyy kuusitoista tuntia nahkapalojen leikkaamista ja niiden koristelu jollain spesiaaleilla kangasväreillä joita saa vain sieltä yhdestä sukupuuttoon kuolevasta askarteluliikkeestä. Huoh. 

Mun omat tuunaamiset on lähiaikoina olleet paljon käytännönläheisempiä. Sellaisia, joilla oon tehnyt jo olemassa olevista vaatteistani parempia ja käytettävämpiä. Olen saattanut lyhentää hippasen liian pitkän helman tai vaihtaa uudet olkaimet mekkoon, koska niiden kultaset koristeet olivat ainoa asia mikä mua ärsytti. Keskiviikkona mä tein puolestani niin helpon muokkausoperaation, ettei siihen vaadittu kuin sakset, neula ja lanka. Saman, maailman helpoimman makeoverin voi tehdä mille tahansa vaatekaapissa kiikkuvalle takkivanhukselle. Nappitalosta vaan uusia komeita killuttimia ja ompelemaan. 

7.11

VILLAKANGASTAKKI UFF(saatu blogin kautta)

Joku saattaa muistaakkin, että käväistiin bloggaajakollegoiden kanssa viime viikkoisten Samsung-kuvausten yhteydessä Uffilla shoppailemassa itsellemme vaatteita. Niistä päätyi vain osa kuviin, mutta käyttöön pääsivät silti kaikki. Yksi ostamistani tuotteista on kauniin värinen ja hillitysti ruudutettu villakangastakki. Vuorikankaaseen kiinnitetyssä lapussa lukee Lacoda Modell, mutta edes google ei osannut kertoa millaisesta yrityksestä mahtaa olla kyse. Jotenkin yhdistän takin silti mielessäni 60-luvulle, mutta varmaksi en osaa tosiaan sanoa. Ja vaikka vintage onkin makeeta, oli takissa mielestäni hiukan tunkkainen fiilis, vaikka ruutukuosi itsessään onkin taas kovin trendikästä tänä syksynä. 

Siispä nipsaisin pois kultareunuksiset napit, jotka saivat aikaan kevyitä pahoinvointioireita meikäläisessä. Olin aluksi ajatellut ommella tilalle sileät ja tummansiniset, mutta tykkään takista itseasiassa vielä enemmän kokonaan ilman nappeja. Jotenkin se on paljon rennompi. Lisäksi löysäsin vyötärön kohdalla selkäosalla kulkevaa tamppia niin, että takin vieno A-malli pääsee paremmin esiin. Ja tadaah, meitsillä on uusi takki, joka näyttää aika helposti siltä, kuin se olisi a) suunniteltu juuri tälle sesongille ja b) maksanut maltaita. Jos haluaisin alkaa vielä hifistelemään, pitäisi kai metsästää jostain tähän sellainen kevyesti takkuisen näköinen, valkoinen karvakaulus.