WHO’S IN?

Oletteko jo kuulleet Lihattomasta Lokakuusta? Haasteesta, joka lähti liikkeelle kun Docventuresin Riku Rantala lupasi olla kuukauden syömättä lihaa ja haastoi kaikki muutkin mukaan kokeilemaan samaa? Ja mikä tärkeintä, oletteko lähteneet mukaan kyseiseen haasteeseen? 

Itse lähdin innostuneena mukaan, motiivina lähinnä levittää hiukan kasvisruuan ilosanomaa. Meikäläinenhän ei normaalistikaan puputa lihaa mitenkään kovin innokkaasti, mutta en toisaalta kieltäydy siitä kokonaakaan. Kerran pari kuukaudessa saattaa kulkea ääntä kohti myös lihaa, jos esimerkiksi menen isoäidin luokse, joka on pyöritellyt pöytään riistapullia perunamuusin kaveriksi. Kotiin en ole ostanut lihaa, apua, en edes muista koska viimeksi, koulussa saa päivittäin ihanaa kasvissafkaa ja ravintoloissa himoitsen enemmänkin vuohenjuustolla kuorrutettuja pasta-annoksia kuin pihvejä. 

P1011452

P1011431

P1011457

P1010719

Kuvissa allekirjoittaneen aamu- ja välipaloja. Kaikki maukkaita, ravitsevia ja 100%:sti lihattomia.

Eikä kasvisruuan syöminen oikeastaan ole mulle mikään ponnistus, vaan se on täysin luonnollista. En ole ikinä ymmärtänyt ihmisiä, joiden mielestä ateria ei ole täydellinen ilman pakollista lihaa. Mä syön linssipatani mieluummin höystettynä papuilla kuin lihalla, enkä näe siinä mitään omituista. Ja oikeastaan nykyisin lihan vältteleminen on mielettömän paljon fiksumpi vaihtoehto kahdesta muustakin syystä. Ensinnäkin, liha on aivan älyttömän kallista ja toiseksi, mun tulee nykyisin vatsa aivan jumalattoman kipeäksi lihan syömisestä. Jotenkin ei ilmeisesti ruuansulatusjärjestelmä jaksa märehtiä sitä enää. 

Kala ei jää pois mun ruokavaliosta kyllä tässäkään lokakuussa. Sitä tulee popsittua itseni mielestä liiankin harvoin, säkällä ehkä kerran viikossa kouluruokailussa. Totutulla linjalla siis mennään. Kana, nauta ja possu saavat pysytellä poissa minun lautaseltani ja täytän sen kaikella omasta mielestäni herkullisemmalla. Kiinnostaisiko teitä muuten kasvisruokaohjeet, sikäli mikäli tarvitsette esimerkiksi jeesiä keksiä kuukauden päiviksi puputettavaa kasviksista?