KAALI-LINSSIPATA

Iso peukku kaikille, jotka ilmoittivat lähteneensä mukaan Lihattomaan Lokakuuhun. Meitsi puolestaan lupaa koittaa lisäillä blogin puolelle tässä kuussa normaalia enemmän ruokajuttuja, joten pysyy teillä into yllä ja puputatte muutakin kuin kuivaa salaattia. 

Sillä salaatti ei ainakaan ole yhtään mun juttuni näin syksyn pimeinä iltoina. Mussutan sitä silmät kiiluen noin tammikuusta syyskuuhun ja sitten tulee joku maaginen stoppi. Salaatin sijaan tää maailman pahin ruokajumittaja tykkää kauhoa suuhunsa syysaikaan lämpimiä pataruokia ja muutoinkin kaikkea mahdollisimman tulista. Sellasta mikä saa kropan lämpimäksi siitäkin huolimatta, ettei Hermannissa näköjään tavata kääntää pattereihin lämpöä syksyn saapuessa. 

Tänään siis kaali-linssipataa, sellaista mikä ruokki&lämmitti sopivasti edelleen kipeää nuorta naista. Jos kaapeista löytyy vaalea leipää, niin sitä myös ehdottomasti tämän kaveriksi.

P1011482

P1011504

Pari lisävinkkiä vielä niille, jotka ei ehkä ole kaikista taitavimpia siellä keittiön puolella: 

1. Jos ostat kuivia linssejä, huuhdo ne.

2. Kuivat linssit imee myös nestettä uskomattoman paljon, sen takia kantsii tsekkailla keitostaan tasaisin väliajoin. 

3. Heittele kasvikset pataan siinä järjestyksessä miten ne pehmenee/miten pehmeitä niistä haluat. 

4. Muista maistella kun maustat! Kaikki ei ehkä diggaile niin paljoo esim. chilistä kuin meikäläinen. 

5. SOVELLA! Pataruuat on siitä parhaita, että niihin voi lykätä melkein mitä vaan, mitä sieltä vihanneslaatikon pohjilta löytyy. Niiden ei tarvii myöskään olla ihan niin skarpissa kunnossa, vaan sellaset söpösti pehmoiset paprikatkin saa uuden elämän tulisen liemen uumenissa. 

Niin ja hei, suosiolla vaan lusikka käteen kun lapioitte patoja pois lautaselta. Mulla tuli joku aivopieru ja kattasin kuvaan haarukan&veitsen.