WHAT TO WEAR

Tahdon liittyä joukkoon ennalta-arvattavaan ja kovin kaikenkirjavaan ja puhua hetken säästä. Voisin veikata, että ainakin noin joka kolmas blogi, jota olette tässä viimeisen kahden päivän sisällä lukaisseet on sisältänyt ainakin pienen tuskaisen sivulauseen tuosta ulkona vallitsevasta vuodenajasta, jota kai pitäisi kutsua syksyksi. Mutta kun se on taas kadonnut johonkin. Sinänsä aikamoinen häviö naiselle, joka rakastaa yli kaiken syyspukeutumista. 

Syyspukeutumisessa ehdottomasti parasta on se, että saatta venyttää kevään ja kesän hepenet käyttökelpoisiksi muhkeiden kaulahuivien ja bootsien turvin. Tai nappailla hiukan jo niitä paksuimpia neuleita kaappien kätköistä ja yhdistää ne hauskasti paljaisiin jalkapöytiin ja jättää takin naulakkoon odottamaan vuoroaan. Mutta tällä hetkellä, mitä siellä oikeasti laittaa päällensä ilman, että kaivaa talvitakkejaan esille naurettavasti jo näin syyskuussa? 

DSC04945

DSC04953DSC04951DSC04958

JAKKU&PAITAPUSERO GINA TRICOT/ 

TEKONAHKALEGGINSIT, LAUKKU JA KAULAHUIVI H&M/ 

TENNARIT CONVERSE/ 

Kuten kuvista näkyy, maanantaisella hampaidenvalkaisureissulla yritin vielä hiippailla paljain nilkoin ja kevyen jakun kanssa. Tuli niin pirun kylmä. Tiistaina korotin panoksia ja heitin jalkaani loaferit ja kiskaisin kevyen neuleen kaveriksi kaulahuivin ja nahkatakin. Ja silti palelsi. 

Joskus on kai vaan pakko alistua kohtaloonsa, koittaa pitää syysflunssa maltillisella tasolla ja alkaa taas käyttämään sellaisia ihmeellisiä lisävarusteita kuin sukkia. Lähipäivinä sanastoon on liittynyt myös muita lämpöäpitäviä erikoisuuksia kuten alustoppi, nahkasaappaat ja käsineet. Jälkimmäisiä en sentään ole vielä suostunut kaivamaan esille, vaikka sormet ovatkin aamuisin aivan kohmeessa. Tosin mietin kovasti, että pitäisikö ne heittää mukaan laukkuun, jota pakkailen viikonloppureissua varten. Eivät ne ainakaan paljoa tilaa vie, jos sattuukin käymään niin, että Forssassa on meneillään joku hieman arktisempi ilmasto viikonlopun ajan.