WELL SPEND TEN EUROS

Ihan täysin en sitä vielä selvittänyt, mitä maanantaina oikein tapahtui. Olin viettänyt edellisen yön sängyllä kieriskellen(en miehen, vaan unettomuuden kanssa), koomaillut aamun uusien lakanoideni ja jugurttikipponi kanssa ja päässyt liikkeelle vasta, kun muistutin itselleni, mitä olin sille päivälle suunnitellut. Meinaan visiittiä Granitiin. Sellaista visiittiä, jolloin ihan oikeasti ostaisin jotain kotiin vietävää enkä vain ihastelisi kuola poskella. 

Se, miten mä päädyin kassalle vain hiukan päälle kymmenen euron ostoksien kanssa, on se suurin arvoitus. Seisoin hämmentyneenä keskellä esteettisesti ehkä kauneinta liiketilaa ja kannattelin käsissäni yli kuudenkymmenen euron valosarjaa ja yli kolmenkymmenen euron hedelmäkoria. Olin katsellut kumpaakin kaiholla jo viikkoja sekä netin ihmeellisessä maailmassa että paikan päällä. Ja sitten mä vein ne kiireesti hyllyyn, painelin kassalle kahden alennuspurnukan sekä tussin kanssa ja pakenin kiireesti paikalta mussuttamaan papuburittoa lähimpään lounaspaikkaan. Just, käyn sitten kai ostamassa ne myöhemmin. 

DSC03888

DSC03893

DSC03899

Piheyskohtauksestani selvisivät hengissä siis nuo kaksi lasipurnukkaa, joissa on kivan teollinen tunnelma. Säilöin niihin Luomuttaren lähettelemiä siemeniä, kirjasin kylkeen nimen tuolla Granitin näppärällä ihmetussilla ja lättäsin ne odottelemaan sitä hetkeä, kun surrauttelen aamusmoothieita ja päivällissalaatteja uudessa keittiössäni.