WHAT I WANT OR WHAT I NEED

Kuten pääsin tuossa eilen sivulauseessa mainitsemaan, niin meikäläinen tosiaan löysi itselleen kymmenen asuntonäytön ja miljoonien epätoivoisten puheluiden sekä sähköpostien jälkeen itselleen pikkuisen kodin. Tai no ei se oikeastaan edes ole pikkuinen, sen kaikki komeat kolmekymmentäneljä, täysin remontoitua neliötä kun tuntuu aikamoisen luksukselta niiden kaikkien pienten (huonolla tapaa) ränsistyineiden kaupunkiyksiöiden jäljiltä.

Ja voinette varmasti kuvitella, kuinka paljon tämän pikku visualistin sisustussormia syyhyää. Jossain oudoissa haaveissa kuvittelin mieleeni vaalean ja harmonisen kodin, mutta rysähdin äkkiä takaisin maanpinnalle. Valkoinen ei taida enää olla meikäläisen heiniä. Siis totta kai se toimii pohjana, tietynlaisena maalausalustana, mutta musta on kuoriutunut jälleen pienoinen värien rakastaja. Ihan niin hulluksi en ajatellut heittäytyä kuin teiniaikoina, jolloin huoneeni seinät olivat tummaa violettia ja jokainen tyhjä neliösenttimetri oli täytetty värikkäillä kynttiläkipoilla ja buddhapatsailla. 

Downloads43

Downloads45

Downloads47

Downloads48

Tällä kertaa himoitsen näköjään raikkaita pastelleja, räiskyvän pinkkejä, turkooseja ja keltaisia yksityiskohtia, lämpöistä ja kulunuttaa puuta ja runsaita yksityiskohtia. Koristetyynyjä saa edelleenkin olla paljon, mutta niiden pitää olla mielenkiintoisempia. Astioista pitää löytyä itämaista tunnelmaa, seinillä roikkuvat taulut pitää olla vielä astetta mielikuvituksellisempia ja silti kaikessa pitäisi olla se ihanan ajaton ja paljon puhuttu skandinaavinen silaus. 

Downloads49

Downloads50

Downloads51

Downloads52

Downloads53

Kauheesti mulla ei kuitenkaan ole laittaa roposia uuteen sisustukseen, itse muuttaminen ja asuminenkin kun on kohtuuttoman kallista verrattuna elämään täällä Forssassa. Olen laatinut itselleni ytimekkään, mutta siltikin turhan laajan ja rönsyilevän ostoslistan, jota tarvitsee varmaankin toteutella pikku hiljaa, aina kun rahaa tuntuu löytyvän hiukan enemmän. 

Muutamaa hiukan isompaa ja suht välttämätöntä hankintaa(sänky&televiosio) en jaksanut tähän edes listata, vaan tahdoin keskittyä niihin hiukan mielenkiintoisimpiin. 

1. Olen tekstiilirakastaja, myönnän sen. Tällä hetkellä kiehtoo näyttävät, kuvioidut ja vintagetyyliset kankaat, joita voi kerrostaa surutta mielenkiintoisiksi yhdistelmiksi. Melkeinpä mikä vaan toimii, jos niillä on joku sitova tekijä. Kukkakuviot käyvät keskenään melkeinpä aina, samoin kuin pastellit, murretut sävyt yms. Kuvan tyynyliina on yllättäen Indiskasta. Yllättäen siksi, että Instagramia seuraavat tietänevätkin, että olen vieraillut kyseisessä kaupassa huolestuttavan usein lähiaikoina. Viimeksi hipelöitsin minuuttitolkulla mustavalkoisia, ihanan koristeellisia teekuppeja. 

2. Kuvioita haluan tällä hetkellä myös mattoihin. Mitä villimpi printti ja kauniimpi sävymaailma, sitä myydympi olen. Indiskan muovinen sopisi mainiosti eteiseen, sillä sitä ei haittaa kuraisimmatkaan tossut ja Ikean villainen puolestaan anelee päästä sohvan eteen paljaiden varpaiden kaveriksi. 

3. Tarvitsen tällä hetkellä kipeästi valaisimia. Ihan ensinnäkin siksi, että voisin vihdoin palauttaa siskolleni tuon ikuisuuslainassa olevan kattokruunun, jonka piti olla minulla vain hetken, mutta on muuttanut mukanani jo kolmesti. Indiskan kauniisti kuvioitu pallura valaisisi kauniisti eteistä, kun taas Elloksen astetta modernimmat kaverit näyttäisivät täydellisiltä isommassa tilassa. Ihan muuten vaan vinkkinä muillekkin sisustajille, Elloksen valaisinvalikoima on yksi parhaimmista mitä tiedän. 

Kuvakaappaukset53

4. Hauskat yksityiskohdat, voiko niitä olla liikaa? Ei, jos minulta kysytään. Luultavasti tulevaisuudessakin otan oikeudekseni täyttää jokaisen vapaana olevan pöytätilan epämääräisillä kirjapinoilla, värikkäillä säilytyslaatikoilla ja lasikipoilla, joiden sisällä on ties mitä turhuuksia. Hayn puinen käsikin tahtoisi mukaan sommitelmiini. 

5. Sohva. Sitä ei tarvitse edes selitellä. Ihan vielä en ole päättänyt millaisen haluan ja kuinka paljon olen siihen valmis satsaamaan, mutta paljastanen, että yksi salaisista ihastuksistani on tuo vaaleansininen/turkoosi Ikean yksilö. 

6. Kahvi, jokaisen aamun välttämätön nautinto. Suurinpiirtein kaikki muut elektroniset laitteet meikäläiseltä löytyykin(paitti ei muuten kunnon smoothieblenderiä), mutta kahvinkeitin on aina ennen ollut jonkun muun omistuksessa. Ja koska aamu nyt ei vaan millään lähde käyntiin ilman tujua kofeiiniannosta, on tullut aika ostaa oma kahvimasiina tällekkin tytölle. Haaveissa on jo kauan ollut Nespresson ihanan retro CitiZ-keitin, mutta se ei taida olla ihan niissä hinnoissa, että kykenisin sen tällä hetkellä ostamaan. Siispä olen vilkuillut sillä silmällä myös Kenwoodin valkoista kaunokaista

Huh kuinka helpotti oksentaa kaikki tämä sisustusinspiraatio tänne teidän luettavaksenne(Ja siis älyttömät kunnioitukset sille, joka sen oikeasti jaksoi alusta loppuun asti selata). Toivottakoon, että osaan tämän avulla pitää suuni supussa muuttoasioista edes hetkisen. En ole meinaan ollenkaan varma, kuinka kauan ystävät&työkaverit jaksavat kuunnella ainaista papatustani mahdollisista sohvista tai villamatoista. Niin ja hei, jos teidän tai tuttujenne nurkista löytyy jotain kalustetta tai muuta ihanaa, joiden voisitte luulla minua kiinnostavan: ottakee yhteyttä! Koitan yllättäen selviytyä hankinnoista mahdollisimman halvalla, joten en panisi pahakseni jos joku esmes tarjois meikälle hyvään hintaan jotain ihanaa rautasänkyä tahi villamattoa ;-)