PIUKKU HEART LUOMUTAR

Tuleva syksy tuntuu meikäläisen päässä vielä hiukan utopistiselta, mutta jos jotain osaan sanoa varmaksi, niin sen, etten mä siellä Helsingissä ihan heti ainakaan nälkään kuole. Siitä pitää huolen yhteistyökumppanini Luomuttaren lähettämä valtaisa paketti herkkuja, jotka klikkailin ostoskoriin tuossa muutama viikko takaperin. Jos Luomutar ei ole teille ennestään tuttu, niin kehotan ainakin kaikkia luomuintoilijoita tsekkaamaan kyseisen mestan. Sieltä kun löytyy kasapäin herkkuja niin arkeen kuin hiukan juhlavimpiinkin hetkiin. Vai miltäs kuulostaisi esimerkiksi lime-laventeli kookossokeri piristämään teenjuojan makuelämyksiä? Namilta sanon mä.

Meikä puolestaan napsutteli laajasta valikoimasta ostoskoriin niitä hiukan arkisempia tuotteita. Nettisivut pelasivat hyvin, maksutapojakin on valittavana useampia ja paketti lähetettiin nopeasti matkaan, vaikka tilausvahvistuksessa sen arvioitiin saapuvan vasta elokuun puolella. Ensimmäinen laatikko tuotiin mulle ihan kotiovelle asti lähetin toimesta ja jälkitoimitukseen jäänet muutaman pussukan noudin itse postin tiskiltä. Suurta plussaa on annettava myös täysin kotimaisesta yrityksestä sekä asiakaspalvelusta, joka mun kohdallani toimi moitteettomasti.

DSC03773

Kohta alkaa jälleen teenjuojan kulta-aika eli hämyiset syysillat, joten tahdoin testiini muutamia uusia makuja. Pukan tuotteet ovat testattu toimiviksi ja pakkohan mun on myöntää, että saatan myös hiukan fanittaa noita niiden ihanan värikkäitä pakkauksiakin. Piparminttutee on mun kestosuosikkia, siksi olin suhteellisen iloinen kun valikoimasta löytyi oikein kolmella mintulla terästetty Pukka three mint. Pukka Refresh sisältää piparminttua myöskin sekä kimpun muita virkistäviä yrttejä. Maistuvat muuten aika mainiosti noiden mun lemppareiden, nakd:n raakapatukoiden kanssa, jotka näyttävät olevan tällä hetkellä loppu varastosta. Mitä en muuten ihmettele yhtään, olivat sen verta edullisen hintaisia.

Sunspletin laatikot puolestaan kätkevät sisäänsä Splet Helmisuurimoita ja Suomalaista luomukvinoaa. Kumpaakaan en ole itse aikaisemmin kokannut, mutta eiköös meitsin koekeittiössä noistakin jotain herkkua synny. Ranskalainen tattarinäkkileipä kuulosti puolestaan niin vastustamattomalta, että sitä oli pakko päästä maistamaan. Vaikuttavan ainesosaluettelon(tattarijauho, merisuola) omaava näkkäri lupaa olevansa erittäin rapsakkaa.

Etualalla komeilee sitten puolestaan taas ehtaa suomalaista tavaraa eli Heikkilän Yrttidippiä. Suolattomia ja lisäaineettomia dippisekoituksia oli yhteensä kolmea eri laatua, mutta mut hurmasi tuo muun muassa basilikaa ja ruohosipulia sisältävä tapaus. Muutama lusikallinen tuota kermaviilin sekaan ja ripaus ruususuolaa, ja oon aika vakuuttunut etten tuu enää ikinä koskemaan niihin kaupan valmiisiin lisäainepommeihin.

DSC03799

Tämä pussikatras jäi asustelemaan vielä visusti kuljetuslaatikkonsa uumeniin. Meinasin teipata sen meinaan kiinni ja kuskata ensimmäisten muuttolaatikoiden mukana Helsinkiin. Ja syötävää tuosta ainakin löytyy. Turkkilaista jugurttia, smoothieita ja salaatteja piristämään on Hampunsiemeniä ja Auringonkukansiemeniä. Isoja pusseja ja halpoja hintoja, kelpaa. Muuta ennestään tuttua edustaa Soijaproteiinirouhe, joka on herkkua oikeastaan mihin vain mausteiseen kastikkeeseen upotettuna.

Vasemmalta puolestaan löytyy taas sellaisia, joita en ole itse päässyt ennen kokkailemaan. Luomutattaria tahdon ehdottomasti vääntää jonkun tulisen chlisi sin carnen kaveriksi ja Speltti pastan luulisi maistuvan aika makoisalta pestoon pyöräytettynä. Sitäkin tuolta muuten saisi, luomupestoa nimittäin!

DSC03788

Tästä kaverista oon aika mielettömän innoissani. Uskottelen itselleni, että ratikassa ja junassa istuminen tuntuu kouluaamuisin silmät ristissä paljon helpommalta, kun saan ottaa omat kahvit omassa söpössä KeepCup take away-kupissa mukaani. Sitten tarvitsisi enää ostaa itselleen joku huippu kahvinkeitin, jolla saa keiteltyä itselleen sitä elämän eliksiiriä kestokupin täytteeksi.

DSC03806

Yllä näette meikäläisen varmaan seuraavan vuoden aamupalat. Rude Healtin tuotteet hurmasivat mut sekä söpöillä pakkauksillaan että herkullisilla sisällöillään. The Granola-mysli on terästetty muun muassa taatelisiirapilla sekä paahdetuilla manteleilla ja löytyypä taateleita yllättäen myös tuosta Fruity Date-puurostakin. Muita makuja meikän aamupuuroihin tarjoaa hasselpähkinöillä ja banaanilla terästetty Top Banana sekä runsaasti erilaisia siemeniä sisältävä Morning Glory. Viimoista haluan ehdottomasti testailla raakapuurona, ja turvottaa hiutaleet maistuviksi esimerkiksi mustikkajugurtissa.

DSC03779

Tuon runsaan kuivamuonavarastoni lisäksi en voinut vastustaa herkullisten öljyjen kutsua.

Paahdettua seesamiöljyä haaveilen käyttäväni aasialaisissa wokeissa sen ihanan pähkinäisen makunsa vuoksi. Avocadoöljy puolestaan käy mainiosti tuoreisiin salaatteihin ja voihan sitä myös lätkiä kuivalle nassullekkin. Kannattaa muuten tutustua tarkemminkin tuohon Luomuttaren öljyvalikoimaan, en meinaan muista oonko törmännyt ikinä noin edullisiin luomuöljyihin.

Lisää läpikäydyistä kuulette varmasti hiukan myöhemmin, tai tarkalleen ottaen siinä vaiheessa kun olen kimpsuineni muuttanut jo pysyvästi toiseen osoitteeseen. Sit mää lupaan istua aloilleni, kiehauttaa ittelleni ison kupillisen teetä ja taatelipuuroa ja ehkä vähän rehvastella teille kuinka maittavia ne oikein ovatkaan ;-)

Haluttiin Luomuttaren huipputyyppien kanssa lahjoa hiukan teitäkin. Tästä syystä mulla olisi teille alekoodi, jonka syöttämällä ostoskoriin saatte -10% alennusta koko valikoimasta. Tarjous on voimassa elokuun puoleen väliin saakka, joten hop hop tekemään luomulöytöjä.

Alennuskoodi: ELG-PQB-K4S-N3M / voimassa 15.8 asti