FOOD….YUM YUM

Jostain syystä mieleni halajaa aloittaa uuden vuoden aina kevyesti. Ehkä on aihettakin, sillä syksyn pimeinä iltoina tuli mussutettua niin paljon pastaa ja voissa paistettuja kasvispihvejä, että niiden mainitseminenkin tekee hiukan pahaa. Siispä allekirjoittaneen lautaselle on lähipäivinä eksynyt lähinnä salaatteja ja keittoja. Tosin sellaisia helpon puoleisia. Joulupukki kun ei vieläkään tuonut mulle lahjaksi maagisia kokkaustaitoja. 

Saanen siis lanseerata maailman helpoimman kasvissosekeiton. Se syntyy vartissa, samalla kun täytät tiskikoneen, katat pöydän ja teet miljoona turhaa facebook-päivitystä. Siihen ei tarvita kuin Pirkan juuressosepatukka(no mikä se on? Sellanen lauantaimakkaraa muistuttava kepakko..), kermaa tai vaihtoehoisesti vaikka kookosmaitoa, kasvisliemikuution(luomu, tietty) ja paljon mausteita. Soseet ensiksi kattilaan lämpiämään, perään muutama desi kasvislientä ja purkki kermaa. Maustamiseen sopii erityisen hyvin pippurin ja suolan lisäksi esimerkiksi chili ja smoked paprika. Kylkeen se ei tarvitse kuin palan leipää, jolla voi sitten kaapia viimeisetkin sopivan tuliset herkkurippeet kulhon pohjalta. 

DSC09855

Tänään puolestaan teki mieli jotain erilaisella tavalla tulista. Meinaan wasabia. Siispä pannulle wokkivihanneksia ja herneitä, kylkeen vettä, soijaa ja no, kamala kasa juurikin sitä vihreää ihmetahnaa. Päälle runsaasti seesaminsiemeniä ja naurettavan helppo wokki olisi valmis syötäväksi. 

DSC09860

Hörpin tuon wasabilla terästetyn wokkini puhelin korvalla ja hiukan kyseenalaisessa seurassa. Minulle nimittäin soitti juuri sopivasti puhelinmyyjä, joka oli niin pirun mukava ja sinnikäs, ettei edes lannistunut mun perus ”ei-mulla-oo-rahaa”-repliikistäni. Komean kuuloisen miehen kanssa hetken aikaa rupateltuani päädyin tilaamaan Trendin puolen vuoden tauon jälkeen ja valitsemaan tilaajalahjakseni mielettömän hienon kuuloisen kokkiveitsen, vaikka mulla onkin keittiössä teline täynnä Fiskarsin Takumi-veitsiä. Lievä hämmennys äänessään herra Lehtimyyjä yritti selitellä, että olisi täällä tällänen Lumenen meikkisettikin, mutta ei kiinnostanut. Meikäläinen haluaa hienolta kuulostavan veitsen samperi.