UUSI KAVERINI OLYMPUS

Saatatte ehkä muistaakin kun taannoin jossain kännykkäkuvilla kuorrutetussa postauksessa hypetin uutta lainakameraani? No joka tapauksessa, mulla on ollut nyt hyppysissäni kuukauden verran Olympus PEN Lite E-PL5-kamera, jonka sain testattavakseni, koska olen mukana Indiedaysin Olympus-kampanjassa. 

DSC09317

Olympus matkusti järkkärini lisäksi mukanani myös Tsekkeihin, jossa toteutin kampanjapostauksen ja klikkailin teille kasan kuvia Prahan linnan läheisyydeltä. Mutta ennen tuota kuvapläjäystä(kyllä, välttelen vielä vähän niiden läpikäyntiä..) ajattelin valottaa teille hiukan mikä tuo uusi kaverini oikein on miehiään. 

– Säälittävästä, tai joidenkin mielestä kompaktista, koostaan huolimatta tuolla saa otettua ihan mielettömän laadukkaita näpsyjä, jopa vähän vaikeammissa oloissa. Esimerkiksi kohinaa ei näy juuri ollenkaan, vaikka kuvaisikin hämärässä ja syväterävyyttäkin saa varsinkin yksityiskohtia kuvatessa.

– Siinä on kosketusnäyttö, jota on helpoin hyödyntää sekä säätöjä tehdessä että tarkentaessa. 

– Suuressa ja tarkassa näytössä on kääntömekanismi, joka on mulle ainakin ehdoton vaatimus kameraa valittaessa. Helpottaa kuvaamista vaikeissa paikoissa tai vaikkapa peilikuvia(jep..) ottaessa. 

– Kikkailijoille löytyy kasa erilaisia taide-efektejä, joita itse henkilökohtaisesti ei ole kuitenkaan tullut käytettyä. 

– Ompa tossa videokamerakin niille, jotka sellaisia pätkiä tykkäävät kuvailla!

Lisätietoja löydätte vaikkapa TÄÄLTÄ! 

DSC09657

Mä itse ihastuin kamerassa pienen koon lisäksi(oikeasti, toi mahtuu vaivatta vaikka baarilaukkuun) kuvien laadukkuuteen, kääntyvään näyttöön, helppoihin asetuksiin sekä paketin mukana tulleeseen pikkuiseen lisäsalamaan, jolla saa hienovaraista lisävalaistusta. 

Asukuvissa turvaudun edelleen järkkäriini, mutta esimerkiksi matkustaessa toi oli aivan mahtava. Se toisti Prahan värit upeasti, ei painanut mitään vaikka sitä roikottikin tuntikaupalla kaulassa ja oli jotenkin mukavan konstailematon. Mä palaan kuvien kera myöhemmin tällä viikolla, niin saatte itse päättää, mitä mieltä olette :-) 

DSC09653

PSST! Jos kyseinen kamera kuulostaa siltä, että se voisi saada hyvän ja rakastavan kodin sieltä ruudun toiseltakin puolelta, niin kannattaa klikata itsensä TÄNNE ja käydä osallistumassa kilpailuun, jonka pääpalkintona on juurikin samainen kapistus kun yllä olevissa kuvissa. Palkinnon arvo on rapiat seitsemän sataa euroa ja osallistumiseen vaaditaan vain se, että vastailee muutamaan kysymykseen.