SISTERS FOR EDUCATION

Indiedays Inspiration tulee näkymään mun blogissani myös yhteistyökampanjoiden muodossa. Tällä kertaa voin ilokseni ja kunniakseni kertoa, että olen mukana Indiedaysin ja Unescon Sisters for education-kampanjassa. Ilokseni siksi, että hyvän asian puolesta on aina ihanaa laittaa oma pienikin panoksensa peliin. Ja kunnia siksi, että on mahtavaa olla mukana edustamassa Suomea tässä koko Pohjoismaiden laajuisessa kampanjassa. 

Kollaasit6

Unescon ja Alwaysin kampanjan ydin on toisen mahdollisuuden antaminen. Tällä kertaa tahdotaan antaa Senegalilaisille tytöille mahdollisuus koulutukseen. Sillä on laajempi vaikutus, mitä me etuoikeutetut tytöt täällä Suomessa osaamme kuvitellakkaan. Vai olitteko te tajunneet, että jokainen lisävuosi peruskoulussa nostaa naisten tulevaisuuden tulotasoa 10-20 prosenttia? Tai että lukutaidottomuudesta seuraava köyhyys usein syrjäyttää? 

Puolet Senegalin väestöstä ei osaa lukea eikä kirjoittaa. Tästä puolesta 63 prosenttia on naisia. Se on valtava määrä naisia, joita me voitaisiin auttaa. Koulutuksen myötä näillä naisilla on nimittäin mahdollisuus muun muassa parempaan tulotasoon, matalampaan kuolleisuuteen, myöhempään avioitumisikään sekä parempaan suojaan HIV-tartunjaa ja AIDSia vastaan. 

Me bloggaajat halutaan olla mukana edistämässä näiden tyttöjen valoisampaa tulevaisuutta. Me levitetään sanaa ja toivotaan, että te lukijat olette mukana tekemässä hyvää. Käykää(kyllä, tämä on käsky!) painamassa tuota pinkkiä nappulaa Sisters for Educationin facebook-sivuilla. Tai tehkää se suoraan tuon alla näkyvän bannerin kautta. Kutakin napsautusta kohden Always lahjoittaa 0,28e senegalilaisten tyttöjen hyvinvoinnin tukemiseen. 

”The Always UNESCO program enables girls and women no matter age a second chance in life – it is never too late to go to school!”