IN MY BAG

Mä olen pitänyt itseäni aina kovin epäjärjestelmällisenä ihmisenä. Sellaisena, jolla on aina jotain hukassa. Järkytysten järkytys, en olekkaan. Mun joka ikisellä tavaralla pitää olla kodissa oma paikkansa. Jos niillä ei ole, en tarvitse niitä. Ja jos ne eivät ole sillä omalla paikallaan hyllyssä, laatikossa tai lasipurkissa: ahdistun. 

Järjestelmällisyys on vallannut myös mun laukkuni. Huomasin sen siitä, kun keksi tehdä teille perinteisen ”Mitä käsilaukkuni sisältää”-postauksen. Ladoin kuvattavaksi pussukkaa ja nyssykkää. Huvittava näky jos oikein tarkemmin ajattelee. Mutta niin kovin käytännöllistä naiselle, joka mitä luultavammin tahtoo joka päivälle eri laukun. Siis tietty sellaisen, mikä sopii sen hetkiseen vaatetukseen. 

Koulun myötä myös mun laukun sisältöni on tuplaantunut. Ennen kuin tuli lähdettyä töihinkin vain avaimien ja lompakon kanssa. 

DSC07278DSC07280

Vasemmalla: tällä hetkellä käytössä oleva lompakko on muutaman vuoden takainen ostos H&M:stä. Pirtsakka liila kun tuntui sopivan hyvin syksyyn. Musta, surumielinen pussukka on saatu Monkilta, ja se kuljettaa uskollisesti mukanaan naamanpelastajia, eli niitä, joita voi tarvita kesken päivän. Vakikolmikko on huulipuna, irtopuuteri ja tupeerauskampa. Friis&Companyn kukallinen kotelo suojelee Sandin silmälasejani, jos niitä joskus satun tarvitsemaan. 

DSC07279

Keskellä: Kiiltonahkainen, ja violetilla sisävuorella varustettu pussukka on ladottu täyteen ompelutarvikkeita. Sieltä löytyy saksia, lankoja, putsareita, puolia, trissoja ja muuta, mitä koulussa tulee melkein päivittäin käytettyä. Valtavan kokoisen koulukansion lisäksi laukussa kulkee päivittäin ainokainen koulukirjani sekä vielä hiukan keskeneräinen kuitukansio. 

DSC07287

Oikealla: Avainnippu, joka tuntuu keräävän itseensä tavaraa magneetin lailla. Se onkin lähinnä kimpullinen muistoja, jossa killuu avaimenperiä Pariisista, Prahasta ja Leviltä. Versace for H&M-kaulanauhan sain puolestaan taannoin Emmiltä. Se on kovin söpö. Puhelin ja purkkapussi ovat välttämättömät, enkä usko että ne kaipaavat sen kummepaa esittelyä. Paitsi että puhelin on edelleen täyttä rakkautta ja purkan on pakko olla lakritsia. Marimekon koirakuosinen klipsikukkaro kuljettaa uskollisesti jokaisen kaksikymppisen välttämättömyyksiä. Kukkakuosisia askartelusaksia, liimapuikkoa ja nipullista erivärisiä kyniä. 


Mitä teidän laukussanne on PAKKO olla?