OPERAATIO NÄLKÄPÄIVÄ

Mä olen ihan täpinöissäni odotellut, että pääsen tekemään(tai oikeastaan julkaisemaan) tämän postauksen. Asian laita on nimittäin niin, että mä sain Indiedaysin Lookbook-bloggaajana kunnian päästä mukaan Indiedaysin ja SPR:n Operaatio Nälkäpäivä-kampanjaan. Jos asia on teille vieras tai kaipaatte hiukan vain muistutusta, niin mä vähän alustan tätä hommelia. Operaatio Nälkäpäivä on SPR:n suurin vuosittainen keräys, jonka toteuttavat vapaaehtoiset(vuosittain n. 20 000 ihmistä) eri puolilla Suomea. Keräys järjestetään tännä vuonna 32. kerran, mikä jo sinällänsä on ihan mielettömän hienoa. 

Nälkäpäivän tarkoitus on kerätä varoja SPR:n katastrofirahastoon. Kuten rahaston nimestä saattaakin jo hoksata, niin varat eivät ole sidottuina mihinkään tiettyihin avustuskohteisiin, vaan ne voidaan käyttää nopeasti katastrofin(esim. tulipalon, maanjäristyksen) sattuessa myös täällä meidän kotimaassamme. Katastrofeja on monenlaisia, henkisistä hiljaisiin, mutta tarkoitus on aina sekä tukea että auttaa. 

Mä tunsin myös tärkeäksi valottaa hieman sitä, mitä esimerkiksi viime vuonna kerätyillä rahoilla saatiin aikaiseksi. Niillä on muun muassa parannettu naisten ja vähemmistöjen asemaa Nepalissa, niillä on rahoitettu/hankittu rokotteita, kastelujärjestelmiä, ruoka-apua sekä terveydenhuoltoa mm. Nigerissä, Malissa ja Mosambikissa sekä autettu hirmumyrskyjen uhreja Filippiineillä. 

Kun asiat ovat noin isoja, voi tuntua siltä, ettei itsellään ole rahkeita auttaa. Mutta näin esimerkiksi voin sanoa että jo eurolla saa viisi palasaippuaa, kolmellakymmenelläviidellä 100kg hirssiä ja yhdeksälläkymmenellä antibioottikuurin sadan lapsen auttamiseksi. Ei paha, sanoisinko. 

Desktop33

Kollaasin kuvat TÄÄLTÄ!

No nyt te tietty kaikki mietitte siellä, että miten juuri TE voitte olla mukana tekemässä hyvää ja auttaa niitä, jotka apua tarvitsee? Meidän kaikkien iloksi Nälkäpäivään voi osallistua kaikki halukkaat, myös siis sellaiset joilla ei ole aiempaa kokemuksta Punaisen Ristin toiminnasta. Auttamistapojakin on monia.

1. Voit alkaa lipaskerääjäksi ja kerätä sen ajan kun itsellesi sopii. Isoimmissa kaupungeissa on keräyksen aikana ns. Keräyskeskuksia, joista voi hakea lippaan ilman mitään etukäteisilmottautumista. Pienemmillä paikkakunnilla kerääjäksi pääse puolestaa ilmoittautumalla paikallisen Punaisen Ristin osaston keräysjohtalle. Lisätietoja keräyskeskuksista ja keräysjohtajien yhteystiedot löydät TÄÄLTÄ! 

Mukaan ei tarvita kuin halu auttaa, lämmintä vaatetta ja henkilötodistus.

2. Jos aika on kortilla, voi apua antaa myös muilla tavoilla. Lippaisiin kilkuteltujen roposten lisäksi lahjoittaminen onnistuu myös:


 Siirtämällä lahjoituksen suoraan Punaisen Ristin katastrofirahaston tilille 221918-68000; IBAN: FI06 2219 1800 0680 00;SWIFT/BIC: NDEAFIHH 

• Puhelimitse soittamalla numeroon 0600 12220 (20,12 € /puh. + pvm) 

 Lähettämällä tekstiviesti ”SPR” numeroon 16499. Tekstieviestilahjoituksen hinta on 15 €. 

• Tekemällä oman virtuaalilippaan. Lisätietoja täältä!

 Lahjoittamalla samalla kun nostat rahaa Otto-automaateilta. Valitse vaihtoehto Otto&Lahjoitus ja tililtäsi veloitetaan kolme euroa tekemäsi noston yhteydessä. 

4. Kaiken tämän kukkuraksi Indiedays on perustanut bloggaajien virtuaalisen keräyslippaan. Vaikka virallinen keräysaika loppuukin lauantaina, on lipas auki aina syyskuun loppuun asti.

Mä itse osallistun Nälkäpäivään(tiedottamisen lisäksi) lahjoittamalla tuonne bloggaajien keräyslippaaseen. Mä kilauttelin sinne 30 euroa, mutta kukin oman varallisuutensa mukaan. Pienikin apu on tärkeä ja mä todella uskon, että niistä pikkuisista puroista syntyy suuri joki. Ja vaikka ette haluisikaan lahjoittaa, niin klikatkaa silti tuonne virtuaalilippaan sivuille ja jakakaa se facebookissanne tai vaikkapa omassa blogissanne. Ehkäpä joku muukin on siellä pohtimassa, miten voisi osallistua ja te annatte hänelle sen mahdollisuuden. Mä odotan ihan mielettömän innoissani sitä, mitä me kaikki saadaan yhdessä aikaan, sillä meillä kaikillahan on mahdollisuus auttaa :-) 

Lisätietoa:

www.punainenristi.fi

www.nälkäpäivä.fi

Ja koska me halutaan yhdessä Indiedaysin ja SPR:n kanssa levittää sanaa mahdollisimman pitkälle, mä lupauduin haastamaan vielä kaksi bloggaajaakin. Siispä kaksi mun ehdotonta lemppariani 

Laura de Lille ja Eeva Kolu, ottakaa koppi!


Haaste:1. Kerro blogissasi Nälkäpäivä-keräyksestä http://www.nalkapaiva.fi/2. Kirjoita, miten itse kannat kortesi kekoon: lähtemällälipaskerääjäksi, lahjoittamalla Otto-automaatilla, tilisiirrolla,netissä tai lahjoituspuhelimella vai osallistumalla bloggaajien omaanvirtuaaliseen keräyslippaaseen.3. Halutessasi voit lisätä blogiisi myös bloggaajien keräyslippaankoodin, jonka saat täältä:http://www.lahjoituslipas.fi/nalkapaiva/bloggaajienkerayslipas/ taikannustaa lahjoittamaan bloggaajien keräyslippaaseen Facebookissa