CHILI SIN CARNE

Koska te aina kauheasti tykkäätte ruokapostauksista(joita tämmönen amatöörikokki vääntelee), niin täältä tulisi taas yksi sellainen. Ja, koska eräs teistä ihanista hiukan valisti minua taannoin, osaan myös nimetä alla näkyvän ruuan oikein. Se on siis chili sin carnea, eikä kasvisversio chili con carnesta. Joka päivä oppii jotain uutta. Vaikka nimi onkin jo plakkarissa, mä en ole edelleenkään jaksanut perehtyä sen paremmin siihen, mitä sen oikeaoppisesti kuuluisi pitää sisällään. Joten sovitaan vaikka, että tää on mun oma versioni.

 Pannulla kun tirisi alkajaisiksi kasa tuoretta chiliä, muutama valkosipulin kynsi, kourallinen purjoa sekä sellanen vaatimattoman tavallinen keltasipuli. Perään heittelin aimo kasan paprikaa, kirsikkatomaatteja sekä kidneypapuja. Kastikkeeksi chilimaustettua tomaattimurskaa ja loraus kermaa. Ennen hauduttamista vielä mausteita sekä pussi jäisiä maissinjyviä. 

Tarjoillaan tumman riisin ja jääkaapista löytyneen viinitilkan kanssa. 

DSC07070

DSC07058

DSC07079

Aika hyvää, vaikka itse sanonkin. 

Toi tulisen chilin ja makean maissin yhdistelmä on niin tasapainoinen, että se saa mut tekemään tätä aina vaan uudelleen. Ja vaikka mä riisistä en muutoin juurikaan välitä, niin pakko myöntää, että sen kanssa tämä maistuu juuri täydellisen oikealta. Tarvinnee tänään vielä testata millaisen kasvislaatikon/padan saan noista jämäkastikkeista aikaiseksi. Mums.