Sävy&Vapiano

Bloggaajadilemma: kun muistikortti on tyhjä on erittäin ärsyttävää, kun ei ole mitään postattavaa. Kun muistikortti on täynnä on erittäin ahdistavaa, kun ei tiedä, että mistä sen purkamisen aloittaisi. Mutta koska ruoka on oikein hyvää edelleenkin, voisin vaikka heittää ensimmäisenä kehiin tämän päivän ruokalistan. 

Mä lähdin eilen hiukan aikaisemmin töistä, jotta saatoin hypätä Helsingin bussiin ja osallistua Mimmin ja Pepin järkkäämään iltamaan. Sen lisäksi, että nuo ihanat tytöt syöttivät ja juottivat meidät tyytyväisiksi, he pitivät myös huolen, että blogimaailmassa podetaan tällä hetkellä erittäin kovaa krapulaa. Kiitos tytöt ;-) Itse iltamasta mä kirjoittelen myöhemmin, sillä nyt tosiaan niitä dagen efter-ruokia, joilla korjailtiin Emmin kanssa tänään olojamme. 

DSC07116

DSC07142

DSC07131

DSC07134

DSC07135

DSC07117

DSC07141

Emmi oli saanut kutsun tulla käymään juuri avautuneen kahvila Sävyn aamupalalla ja neiti pyysi allekirjoittaneenkin sitten mukaansa. Lyhyiden yöunien jälkeen uunituoreet ja jumalaisen hyvät croisantit, vastajauhettu ja maailman kaunein latte, luomumehu, raparperijäätelö ja myslillä terästetty jogurtti maistuivat taivaallisilta. Ja jos unohtaa sen hedarin ja tuskanhien mitä eilinen skumpan litkiminen oli aiheuttanut, niin täytyy sanoa, että viihdyin tuolla oikein hyvin. Kotoisa tunnelma ja mukava henkilökunta vain paransivat tuota croisanttitaivasta entisestään. Kahvila löytyy muuten Aleksis Kiven katu 12:sta.

DSC07147

DSC07151

DSC07143

DSC07153

DSC07154

Iltapäivällä me puolestaan marssittiin Mikonkadulla sijaitsevaan Vapianoon, kun minun pastahammastani kolotti ja Emmi kuuli etten ollut käynyt kyseisessä raflassa aikaisemmin. Mukavan yksinkertaisesti sisustettu ravintola tarjosi mielettömän hyviä rucola-ricotta-ravioleja nälkäiselle ja kyllä tuo mun seuralaisenikin tuhosi pestopastansa ihan tyytyväisen näköisenä. Tänne taidan mennä uudelleenkin, hyviä ravioliannoksia kun ei usein saa ihan noin huokeaan kymmenen euron hintaan :-) 

Teillä hyviä kokemuksia kyseisistä paikoista? 

PS. mä olen tässä 24 tunnin sisällä harkinnut jo blogini muuttamista joko täysin ruoka- tai asustepainotteiseksi. Syyn tuohon jälkimmäiseen tajuatte ehkä sitten, kun esittelen mitä Helsingistä tarttui mukaani. Terveisin I love you H&M:n asustepuoli <3