Maanantain pelastus: Herkkupasta!

Kokki kolmonen täällä hyvää päivää! Mun mahani(tai aivoni..) alkoivat himoita tänään aivan järjettömästi feta&pinaatti-yhdistelmää. Suunnittelin tekeväni kyseisistä ihanuuksista jonkun piirakan tapaisen, mutta tajusin olevani aivan liian laiska sellaiseen. Siispä menin sieltä, missä aita on matalin ja tein pastaa. 

DSC06530-001DSC06545

Herkkupastan tekemiseen tarvitset: Pirkan pinaattituorepastaa, muutaman kirsikkatomaatin, sipulia, tuoretta pinaattia, palan fetaa, oliiviöljyä ja mausteita. Aloita laittamalla pastavesi kiehumaan pussin ohjeen mukaan ja kuumentamalla pannulla oliiviöljyä ja mausteita. Itse heittelin pannulle valkosipulia, mustapippuria ja suolaa, ennen kuin heitin perään silputtua sipulia. Sipulin pehmennettyä lisää fetajuusto ja tomaatit.

DSC06546

Anna muhia sen aikaa, että tomaatit pehmentyvät hiukan ja lisää pinaatit samaan aikaan, kun heität pastat veteen kiehumaan. Kun pinaatti on muuttunut pehmeäksi sulje kummatkin levyt ja kaada pastasta vesi pois. 

DSC06559

DSC06553

Nostele järkyttävä keko pastaa lautaselle ja lapioi päälle paistinpannun sisältö. Kruunuksi hiukan murustettua fetaa ja sitten vain joko ruokapöydän ääreen tai brutaalisti sohvalle niin kuin allekirjottaneella on tapana. (Jos olet bloggaaja, muista kuolailla annostasi hetken aikaa kameran linssin läpi) Lopuksi vedä napa niin täyteen kuin vain ikinä jaksat ja myhäile tyytyväisenä ilmapallovatsasi kanssa koko loppu ilta. Bon appétit!


Niin ja PS. jos olet hiukan tarkempi lihan saannistasi kuin minä, niin heitä tuonne kasvisjuustokasan alle kanan rintefilee, mums!