Kotikaupunki

Voi apua kuinka jumissa mun aivot oikein oli eilen illalla, kun unohdin kertoa jotain, mitä kyllä luulin kertoneeni. Aiheenani oli edellisessä postauksessa komeillut uusi teemukini, jonka sain lahjana blogin kautta viime viikolla. Se päätyi luokseni niinkin omituista kautta, kuin että a) tapasin ihanan Peetan H&M:n showroomilla, b) tyttö otti minut mukaansa käymään Kauko-kahvilassa, johon se oli saanut kutsun tulla kuuntelemaan painavaa sanaa siitä, kuinka Helsinki on Designkaupunki tänä vuonna ja c) ne päätti sitten lahjoa muakin goodiebägillä. Sen sisältä paljastui sitten se muki ja taisin ihan hiukan kiljahdella riemusta, koska olin juuri katsellut noita ja päättänyt haluavani ne kuppikokoelmaani. 

Tarina kuppien takana on seuraavanlainen: 

Helsinki on vuoden 2012 designpääkaupunki – World Design Capital 2012 ja Iittala yksi designpääkaupungin virallisista yhteistyökumppaneista. Iittalan tavoitteena ei ole ainoastaan luoda kauniita esineitä, vaan myös parantaa jokapäiväistä elämänlaatua toiminnallisen muotoilun avulla. WDC Helsinki 2012 -vuoden toivomme avaavan suomalaiselle muotoilulle uusia kasvumahdollisuuksia sekä lisäävän ihmisten ymmärrystä siitä, mitä on hyvä ja kestävä muotoilu ja kuinka se voi parantaa jokapäiväistä elämäämme.”

Kollaasit3

Mikä ylläolevista kotikaupunki-mukeista on teidän lemppari? Mun silmään iskee eniten tuo Meri, se kun on jotenkin niin kauniin sinisävyinen :–) 

Saatoin ehkäpä myös hiukan iskeä silmäni Matti Klenellin suunnittelemiin uutuuteen: lempi-laseihin. Niiden muotokieli on niin kauniin ajaton ja skandinaavinen, että on vaikea keksiä kauniimpaa. Sävytkin ovat ihastuttavia, eniten pidän kirkkaasta, sekä tummasta liilasta. Niin ja sitten tietenkin nuo Anu Penttisen muutama vuosi sitten suunnittelemat Vitriinit. Niin kauniita, kuin pieniä karkkeja. Nyt on kuitenkin tullut kolme herkullista uutuusväriä: vaaleanpunainen, vedenvihreä ja merensininen!

1

Ja hei, jos World Design Capital ei ole teille tuttu, niin käykää tsekkaamassa TÄÄLTÄ mistä on kyse!