GO MARC!

Me saatiin eilen ensimmäinen, tosin hyvin pieni kotitehtävä (hiihhihi, en ole saanut sellaisia melkein kahteen vuoteen!), jonka tarkoituksena oli kirjoittaa mielipide/vastine tähän artikkeliin(CLICK!) Aihe liippasi niin läheltä blogimaailmaakin, että ajattelin jakaa tämän teidänkin kanssa, jos sattuu vaikka kiinnostamaan :-) Ei sisällä mitään nobellin arvoisia oivalluksia, lähinnä pohdintaa muiden suomalaisnaisten mielipiteistä. 


”Helmi.fi:n artikkelin mukaan moni suomalaisnainen on tuohtunut muotiteollisuudessa vallitsevasta tilasta. Hälyttävää on kuitenkin se, että vastuu pyritään siirtämään suunnittelijoille, eikä ymmärretä, että omilla valinnoillaan voi vaikuttaa. Esimerkiksi ekologisia arvoja korostavia vaatemerkkejä löytyy nykyisin yhä enemmän. On kuitenkin kuluttajan omalla vastuulla tehdä ostopäätös sekä esimerkiksi tehdä taustatyötä merkeistä, joita aikoo rahallisesti tukea.

53295188201007031122172263906999238_003


Moni teki vaistomaisesti asioista myös turhan hankalia. Jos ei ole kiinnostusta seurata omassa pukeutumisessaan jokaista trendiä, eikö voisi vain yksinkertaisesti nostaa kädet ylös ja myöntää, että tämä ei ole minua varten? Tällaiselle ihmiselle olisi huomattavasti järkevämpää koota itselleen mieluinen vaatekaappi, joka koostuu klassisista ja yksinkertaisista perusvaatteista, jotka pukevat kantajaansa. Esimerkiksi tummat farkut, valkoinen kauluspaita, laadukas nahkalaukku ja klassinen neuletakki ovat vaatekappaleita, joita voi käyttää vuodesta toiseen. Kun on lisäksi valmis satsaamaan kerralla rahaa laadukkaisiin vaatteisiin että pitämään niistä huolta, voi olla varma, että saa vastineeksi sekä aikaa että käyttöä kestäviä vaatteita.  Tällaista vaatekaappia on myös helppo jälkeenpäin täydentää mieluisella trendillä, esimerkiksi ostamalla täksi talveksi värikäs neuleviitta, ja yhdistää se jo ennestään löytyviin vaatekappaleisiin.

louis-vuitton-fall-2010-ad-campaign-07 (1)


Huomasin mielipiteissä myös toistuvan ajattelutavan, jonka mukaan normaalille kansalaiselle ei ole mitään hyötyä Catwalkeilla esitellyistä vaatteista, sillä niihin ei ole varaa. Olen asiasta täysin eri mieltä. Sen lisäksi, että näytöksillä on voimakas vaikutus halvempien ketjujen(kuten Zara, H&M yms.) valikoimiin voi niitä myös käyttää puhtaasti inspiroitumistarkoitukseen. Kun näet esimerkiksi Chloen näytöksessä yhdistettynä sinapinkeltaista denimiin, ei sinun ole pakko ostaa juuri kyseistä kokonaisuutta, vaan työstää omanlaisesi versio halvemmista tai mahdollisesti jo omistamistasi vaatteista.

Ainoa asia, josta olen täysin samaa mieltä ja jota lähtisin myös muuttamaan on alalla vallitseva kauneusihanne, jonka seurauksena lavalla kävellytetään anorektisen laihoja sekä halyttävän nuoria tyttöjä. Minusta kuitenkin tuntuu, että tavasta ollaan pikku hiljaa irtoutumassa. Muistan lukeneeni, että useimpien lavojen takana on nykyään vaa’at ja liian laihat mallit käännytetään parhaimmissa tapauksissa kotiin. Lisäksi Marc Jacobs toimi oivallisena suunnannäyttäjänä, ja marssitti viime talven Louis Vuottonin Ready-to-Wear-malliston hiukan uhkeampien mallien päällä catwalkille. Naiset olivat tietysti pitkiä ja hoikkia, mutta heillä oli jotain malleilla hyvin harvinaista: rinnat, pakarat ja kaiken kukkuraksi vielä lihaksia. Go Marc!

53295188201007031122172263906999238_000


Oma mottoni ja suhtautumiseni muotiin ja trendeihin on hyvin yksinkertainen. Vaikka rakastankin muotia, minun ei ole pakko lähteä kaikkeen mukaan. Helpompaa on poimia trendien valtamerestä ne itselleen sopivat ja jättää loput omaan arvoonsa. En esimerkiksi aio tänä syksynä värjätä hiuksiani vaaleanpunaisiksi, mutta siitä huolimatta katselen innoissani oranssien ja terracotan-sävyisten neulekasojen ilmestymistä vaatekauppoihin.”