Project runaway/Finland

Katselin tuossa hetki sitten eilisen Suomen muodin huipulla-jakson ja olin taas vähän ärsyyntynyt. Ei mua niin ärsytä ne kilpailijat, vaikka joidenkin kohdalla en yksinkertiasesti ymmärrä millä valintaperusteilla heidät on sinne ruudun toiselle puolelle valittu. Mua ärsyttää eniten se juonto/tuomari-tiimi ketä sitä vetää.

Ensinnäkin mua ärsyttää mentori Jaakko Selinin kommenttikierrokset. No, ehkä mä olen jotenkin salaa rakastunut ohjelman amerikan isosiskon Tim Gunniin, joka kiertelee ja tuumailee käsi leuan alla. Jaakko Selin on törkeä. Mä ymmärrän kriitikin ja rakentavan palautteen suunnittelijoiden luomuksista, mutta kun herra lähinnä pilkkaa ja yrittää saada kilpailijat naurunalaisiksi. Hmmmn, en pidä ollenkkaan. Onnekseni Seliniltä sentään heruu sentään välillä jotain hyvän tyylitajun mukaisia vihjeitä, toisin kuin tuomaristolta.

Tuomarointi tilanne on meinaan aivan naurettava. Suunnittelijat eivät saa tilaisuutta kertoa asuistaan sen kummempia kuin että: ”joo tää on morsiussilkkiä”. Ei mitään kyselyitä inspiraatiota, sopimisista konseptiin. Ei mitään. Ja Minna Cheungin kommentteja en mainaa tajuta ollenkaan. Ensin puhutaan toisen kohdalla siitä kuinka ”tässä tehtävässä ei haeta mitään rock’n rollia” ja seuraavalle siitä kuinka ”pitäisi ottaa jotain riskejä”. Ja Mertin työn lyttääminen oli myös asia jota en ymmärtänyt. Mun mielestä se oli kaunis ja siinä oli hieno idea, vaikkapa Mert ei sitä ideaa osannut kovin verbaalisesti esittääkkään. Ja mitä sitten vaikkei osannut. Ne on tullut sinne tekemään huippumuotia ainakin minun mielestäni.

Purkautumisesta ja kiukusta positiivisempaan asiaan, eli niihin luomuksiin, joista todella pidin. Ja joissa mun mielestä tosiaan näkyy hyvä tyylitaju ja tehtävän sisäistäminen.

Image and video hosting by TinyPic

1. lempppari oli siis Mertin ruusunnuppu-puku joka oli minusta aivan älyttömän kaunis. Ehkä ompelussa oli jotain virheitä, mutta mä en oikeastaan pidemmän päälle edes kauheasti näiden asujen kohdalla katso sitä, koska työaika on niin kovin suppea. Enemmänkin mua viehätytti asun muoto ja värimaailma.

2. lemppari oli Katrin vetoketju-unelma, jolla Katri voitti jo toistamiseen viikkotehtävän. Vetskari yksityiskohtana oli upea, ja sopivan ronski, vaikka Minna Cheung oli tästä täysin eri mieltä…. Plussaa toivota minun kohdallani myös raikas lyhyt helma ja yleisstailaus = ihanan dramaattinen meikki ja kampaus.

3. lemppari oli Achilleksen afrodite, jossa oli mun mielestä jotain aivan upeaa. Asu pääsi parhaiten oikeuksiinsa mallin kävellessä, jolloin huomasi sen kuinka kauniisti ohut kangas liikkui. Tämän ihanan luomuksen haukkui Jaakko Selin, joka nimitti mustia kokoavia osia muistaakseni sukkahousuiksi. Hmmn, missä kannustus/parannusehdotukset?

Sellasta ärsyyntymistä/ihailua minun osaltani siis tällä kertaa.
Saiko mikään ohjelmassa teidän sappeanne kiehumaan?